lauantai 29. marraskuuta 2014

Myrskyvaroitus

Bad Hair Day by Pétur Gauti Valgeirsson on Flickr.com. 
Islannissa kun ollaan on säätä hyvä tarkkailla koko ajan, se kun saattaa muuttua yllättävästikin. Huomiselle ja maanantaille on luvassa hempeät ~25 m/s tuuloset, sisämaassa ja vuorilla varoitetaan jo 50 m/s hivuttelevista puuskista. Ihmisiä pyydetään ystävällisesti pysyttelemään sisätiloissa ja sitomaan kaikki irtain.

Eikä tämä ole oikeastaan mikään naurun paikka, viime myrsky heitti parvekkeellamme olleen valurautaisen pöydän nurin ja kieritti sen partsin toiselle laidalle. Grillillä on omat vakikiinnikkeet. Ihmettelin alkuaikoina, miksi siitä roikkui enemmän kettinkiä kuin perusdominan työtiloista, mutta asia selvisi ensimmäisen oikean myrskyn saavuttua - niillä se kiinnitetään mahdollisimman tiukasti parvekkeen sivuseinään. Sitten toivotaan, ettei se pääse irti ja jos pääsee niin pysyisi ainakin mahdollisimman lähellä maan pintaa niin kauan että sen saa juostua kiinni.

Myrskyn jälkeen onkin sitten tiedossa ne tavanomaiset: lasketaan turistit, laitetaan omalle pihalle lentäneet irtotrampoliinit myyntiin Bland:iin ja uudelleenmaalataan se puoli autoa, josta tuuli on hionut maalin pois. Tai no, haetaan ainakin se oma trampoliini takaisin naapurista ennenkuin joku ostaa sen*.


Näihin tunnelmiin!

*Blogin kirjoittaja saattaa toisinaan liioitella omaksi ilokseen, en ota hänen tekemisistään mitään vastuuta ystävällisesti kiittää hän. Eikä meillä sitäpaitsi edes ole trampoliinia (sormet silti ristiin huomisen varalta, jos vaikka sellainen saataisiinkin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti