perjantai 5. syyskuuta 2014

Saisiko olla islantilaista arkkitehtuuria?


Yksi asia joka Reykjavíkissa vierailevalle tulee hyvin nopeasti selväksi on, että islantilaisten tapa suunnitella taloja on... luova. Paljon ei myöskään kysellä ympäristöltä että ei kai hyvät naapurit nyt suutu jos maalaan tämän neonvihreäksi (sellaisia taloja muuten löytyy nykyään kaksi aivan ydinkeskustasta) tai että haittaako jos suurennan tämän ikkunan seinän kokoiseksi. Suunnitelma tai tavoite lyödään vain siekailematta lukkoon ja kääritään hihat.


Eikö oikein tee mieli päättää minkämallinen talosta tulee? Kyllä se muoto itse itsensä paikalle hoitaa, töihin vaan! Ikkunoiden eriparisuudesta ei tarvinne edes aloittaa keskustelua koska mitä jos vaikka haluankin tähän huoneeseen tällaisen hieman suuremman ja tuohon toiseen kapean mutta ruudukkaamman.


Lisää tilaa tarvitaan? Uusi kerros taloon ja ongelma on poissa. Linnoista haaveileville vain taivas ja keskustaan rakentamisen korkeusrajat (sellaiset sentään taitaa olla) ovat vastassa!


Tämän talon kohdalla mieli mykistyy niin täysin etten arvaa sanoa mitään. Kuva on jokusen vuoden vanha, tuohon häkin kohdalle on noussut kaunis kivetty aukio ja taitaa siinä joku uusi pytinkikin olla...


Ihan hyvin tää toinen ikkuna tähän vielä mahtuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti